Atvyko nauja siunta 100% žaliųjų alyvuogių naminio aliejaus iš Katalonijos alyvuogyno. Kiekis nėra didelis, paskubėkite su užsakymais.
Koks turi būti „geras“ aliejus? Geras aliejus — toks, kurio sudėtyje, be tikrųjų riebalų kompozicijos kaip kalorijų šaltinio, yra ir keli procentai itin vertingų kitų bioaktyvių medžiagų – vitaminų, mikro ir makroelementų, polifenolių, sterolių, skvaleno (sudaro vad. nesumuilinamų medžiagų frakciją). Šių medžiagų būna tik nerafinuotuose, „nevalytuose“ aliejuose, nes rafinavimo metu jos suyra. Jos suteikia alyvuogių aliejui nepakartojamų savybių — spalvą, kvapą, drumstumą. Aliejaus spalva priklauso nuo pigmentų-antioksidantų: chlorofilas suteikia žalią spalvą, karotenoidai ir flavonai (liuteinas ir apigeninas) — raudoną-geltoną. Kuo spalva intensyvesnė, tuo šių vertingų medžiagų aliejuje daugiau. Vertingos priešuždegiminės medžiagos — polifenoliai — suteikia aliejui būdingo aromato — pipirų aštrumo, žalios žolės, neprinokusių pomidorų, vaisių ar migdolų gaidų.
Pridėti atsiliepimą