Judros aliejus - tai iš naujo atrandamas aliejus! Nors istoriškai judra Lietuvoje auginama nuo neatmenamų laikų, dažniausiai buvo sėjama kartu su linais, o laikui bėgant buvo primiršta. Bet jau bene dešimtmetis, kaip judros aliejus išgyvena RENESANSĄ!
Šis aliejus turi išskirtinį aštrų skonį, primenantį ridikėlį, ropę ar net krienų skonį. Rekomenduojame jį išbandyti:
marinuojant mėsą,
marinuojant žuvį,
gaminant burokėlių patiekalus,
gardinant plovą ar sriubą.
Judros aliejus suteikia natūralų žolelių skonį, tad patiekalų skonis ir aromatas atsivers kitomis natomis. Taip pat puikiai tinka salotoms, košėms, natūralioms sultims gardinti, padažams, garnyrams.
Judros aliejus savo maistinėmis vertėmis labai panašus į linų sėmenų aliejų, tačiau judros pranašumas yra tas, kad jis gali būti naudojamas daug ilgiau. Šiame aliejuje gausu magnio, vario, kalio, cinko, kalcio, omega-3 ir omega-6. Tai natūralus šaltinis A, D ir E vitaminų. Jis turi šildomųjų savybių, todėl tinka naudoti malšinant nugaros ar sąnarių skausmus, dedant kompresus ar gerai įmasažuojant į skaudamas vietas ir taip jas atpalaiduojant. Esant peršalimui, palengvina kosulį.
Teigiama, jog judros aliejus turi puikių gydomųjų savybių:
Juo rekomenduojama tepti artrito kamuojamas vietas;
Jis padeda gydyti skeldėjančias lūpas;
Jis ypatingai naudingas odai, norint jai suteikti drėgmės, minkštumo ir atstatyti pačią odos būklę;
Jis lygina smulkias raukšleles ir yra tinkamas masažams;
Jis yra puikus bazinis aliejus, todėl galima maišyti su eteriniais aliejais.
Judros aliejaus žaliavą ne tik auginame, bet ir spaudžiame savo ūkyje. Mūsų pranašumas, kad klientas aliejų gauna iš pirmų rankų, šviežią, skanų bei kokybišką. Aliejus išgaunamas šaltuoju būdu, neapdirbant mechaniškai, todėl nepraranda naudingųjų maistinių savybių.
Pridėti atsiliepimą