Naminiai Jolantos šakočiai – tai pagal šimtametį giminės receptą kepami autentiški ir natūraliai minkšti šakočiai. Gamyboje yra naudojami tik aukščiausios kokybės, kruopščiai atrinkti, natūralūs ingridientai (sviestas 82%, kiaušiniai, a.r. kvietiniai miltai, grietinė 30%, cukrus, natūrali citrina). Nenaudojami jokie riebalų pakaitalai, skonio/spalvos stiprikliai ar stabilizatoriai.
Kaip tikrai autentiškam gaminiui, mūsų šakočiams yra suteiktas Tautinio paveldo sertifikatas. Siekiant išlaikyti gaminį maksimaliai panašų į tą, kurį anksčiau kepdavo giminės moterys, mes ne tik išlaikome tikslią receptūrą, bet kepame šakočius ant volų „aprengtų“ lininiais audeklais. Tokiu būdu išsaugome drėgmę ir natūralų (nenaudojant kepimo miltelių) minkštumą.
Mūsų šakočių ragai taip pat išskirtiniai ir labai panašūs į tuos, kokius matydavau vaikystėje, savo ranka sukdama volus prie karštos krosnies. Tiesa, dabar savo šakočius jau kepu ant elektrinių pečių. Bet nepaisant to, ilgų pastangų dėka, man pavyko sukurti praktiškai identišką skonį ir vaizdą šakočio, kurį mačiau ir skanavau dar ankstyvoje vaikystėje.
Mūsų pagrindinis tikslas, kurį prieš 6 metus pradėdami veiklą užsibrėžėme su šeima, - išlaikyti aukščiausią kokybę.
2020 metais parodoje "Rinkis prekę lietuvišką" mūsų šakočiai buvo įvertinti aukso medaliu.
Pridėti atsiliepimą