Linų aliejaus turi dviejų rūšių: šalto spaudimo - sveikesnį, spaustą prie žemesnės temperatūros, ko pasekoje išsaugojama gerosios aliejasu savybės. Anta rūšis - karšto (senovinio ) spaudimo - tirštesnis, kvapnesnis, geltonesnis.
Linų sėmenų aliejus neretai vadinamas „Lietuvos auksu“! Jį žino tiek senas, tiek jaunas ir rasti galime kone kiekvienuose namuose. Jis vertingas naudojant ir su maistu, ir kaip papildus, stiprinant savo organizmą.
Linų sėmenų aliejus pasižymi švelniu skoniu, natūraliu kartumo poskoniu ir intensyviu kvapu. Dėl to jį vertina net ir virtuvės šefai! Šis aliejus puikiai tinka derinant skonius su:
raugintais kopūstais,
raugintomis daržovėmis,
karštomis bulvėmis,
juoda duona,
salotomis,
košėmis,
silkės patiekalais.
Linų aliejuje gausu vario, magnio, fosforo, geležies, vitaminų E, A, D ir C. Jame puikus balansas tarp omega-3 ir omega-6. Kadangi omega-3 yra daugiau, jis puikiai tinka naudoti kaip „lietuviškuosius” žuvų taukus ir yra labai gera prevencija prieš kitas ligas.
Linai, iš kurių spaudžiamas linų sėmenų aliejus, auginami mūsų ūkyje ir čia jie atsirado patys pirmieji. Šiame aliejuje esantis maistinių medžiagų ir omega-3 kiekis priklauso nuo šalies bei klimato, kuriame augo. Tad džiaugiamės, kad Lietuvoje, o ypač Suvalkijoje, kur ir yra mūsų ūkis, užauginti linai turi bene daugiausia maistinių medžiagų ir omega-3 kiekį.
Linų sėmenų aliejus spaudžiamas šaltuoju būdu, mechaniškai, leidžiant jam natūraliai nusėsti. Tokiu būdu nuo jo atsiskiria nuosėdos, o pačiame aliejuje išlieka tik gerosios jo savybės. Kadangi šis aliejusturisavybę greitai oksiduotis, todėl mes jį spaudžiame tik gavus Jūsų užsakymą. Tad užsisakius pas mus garantuojame, jog produkcija Jūsų namus pasieks šviežia ir gero, kokybiško skonio!
Pridėti atsiliepimą